「食べられる?コンクリート」:食品廃棄物からつくる新素材
Edible Concrete? New Material Made from Food Waste
- 提供方法
- 本サイト上にてダウンロード・閲覧可
- 形態
- 価格
- 一般価格(税込):¥1,100 会員価格(税込):¥880
- 文献番号
- 20234157
- 文献・情報種別
- 会誌「自動車技術」
Vol.77 No.3
- 掲載ページ
- 88-93(Total 6 p)
- 発行年月
- 2023年 3月
- 出版社
- (公社)自動車技術会
- 言語
- 日本語
書誌事項
カテゴリ | ホットトピックス |
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カテゴリ(英) | Hot Topics 翻訳 |
著者 | 1) 町田 紘太 |
著者(英) | 1) Kota Machida |
勤務先 | 1) fabula |
抄録 | 野菜や果物の皮,飲料の抽出滓等,食品廃棄物のみを用いた新素材の開発に成功した.乾燥粉末の熱圧縮成形により製造する.新素材は最大でコンクリートの約4倍の曲げ強度をもち,原料の色や香り,味を保持する.現在は,食器や雑貨,家具,タイルの製作が進められており,将来的には建設材料としての本格的な普及を目指す. |
抄録(英) | Researchers developed a new material made from food waste such as the peel of vegetables and fruits, coff ee grounds and etc. Its production procedure consists of drying, powdering, and hot pressing. It has enough strength in comparison with concrete and retains its natural aroma, colour, and flavour. Tablewares, small goods, furniture, and tiles are manufactured from the material so far. Fabula aims to mass-produce the new material for construction use in the future. 翻訳 |