Pellet/Cosmetic Container Combining Koshu Grape Residue (Wine Pamis) and PP/Biomass PP
甲州ぶどう残渣(ワインパミス)とPP・バイオマスPPを組み合わせたペレット・化粧品容器
- Delivery
- Available on this site
- Format
- Price
- Non-members (tax incl.):¥1,100 Members (tax incl.):¥880
- Publication code
- 20244132
- Paper/Info type
- Journal of Society of Automotive Engineers of Japan
Vol.78 No.2
- Pages
- 92-98(Total 6 p)
- Date of publication
- Feb 2024
- Publisher
- JSAE
- Language
- Japanese
Detailed Information
Category(J) | ホットトピックス Translation |
---|---|
Category(E) | Hot Topics |
Author(J) | 1) 吉田 秀樹 |
Author(E) | 1) Hideki Yoshida |
Affiliation(J) | 1) ミヤコ化学 |
Abstract(J) | 産廃利用の観点から、甲州ぶどう残渣(ワインパミス)を用いてペレットを開発、当該ペレットを用いて化粧品容器にした。リサイクル・付加機能(抗菌効果)を付与した新素材として今後様々な分野で認知していただき、人々の環境に対する意識の高まりに繋げていきたい。 Translation |
Abstract(E) | From the viewpoint of industrial waste utilization, a pellet was developed using Koshu grape residue (wine pamis), and the pellet was used to make a cosmetic container. As a new material endowed with recycling and additional functions (antibacterial effect), it will be recognized in various fields in the future, and it will lead to the kindling of people's awareness of the environment. |